Wie ben ik?


grethe-heida-gestalttherapie

‏Het was voor mij al op jonge leeftijd duidelijk dat ik later zou gaan werken met mensen. Ik was altijd al nieuwsgierig naar wat mensen beweegt. Ik koos voor de opleiding tot verpleegkundige en begon in 1984 als psychiatrisch verpleegkundige in een algemeen psychiatrisch ziekenhuis. Door interesse en ambitie gedreven volgde ik verschillende opleidingen, zoals de HBO-SPH en de VO management & leidinggeven. Ruim 20 jaar werkte ik met veel plezier en enthousiasme als leidinggevende in verschillende functies bij een aantal organisaties. Ik bleef echter nieuwsgierig naar de mens achter de mens en voltooide intussen de post HBO opleiding supervisiekunde, de 4-jarige opleiding tot Gestalttherapeut en de 1-jarige basisopleiding systeemtherapie (relatie- en gezinstherapie). Ervaring binnen de GGZ deed ik op bij een instelling waar ik als relatie- en gezinstherapeut i.o. werkzaam was. Naast mijn werk als leidinggevende startte ik in 2001 mijn eigen praktijk.

‏In 2015 besloot ik te stoppen met mijn werkzaamheden als manager. Een nieuwe fase was aangebroken en ik wilde in mijn leven meer tijd voor het ondersteunen van anderen bij de problemen die zij ervaren in hun leven. Ik liet me omscholen middels de opleidingen 'POH-ggz' (praktijkondersteuner huisartsen ggz) en 'cognitief gedragstherapeutisch werker' en kreeg tevens de mogelijkheid mijn praktijk uit te breiden.

‏Persoonlijk heb ik, zoals de meeste mensen, in mijn leven perioden gekend die mij stil lieten staan bij wie ik was, wat ik deed en wilde en wat maakte dat ik dit op 'mijn' manier deed. Een bewustwordingsproces dat soms moeizaam, soms humorvol, maar altijd leerzaam bleek te zijn en nog steeds is. Gestalttherapie heeft me geholpen meer bewustzijn te verkrijgen over wat ik ervaar en ik ben gaan zien welk een waardevolle bron van informatie dit is in het contact met mezelf en anderen. Dit werd en wordt ondersteund doordat ik me ben gaan verdiepen in de oosterse filosofie van de non-dualiteit, mindfulness en vipassana meditatie.